Mijn naam is Sina Wassenaar-Koolloos

Aquarel expositie 2008 - Sina Wassenaar-KoolloosGeboren in de Nieuwe Wetering (Zuid Holland) op 21 februari 1943. Sinds mijn drie kinderen de deur uit zijn, heb ik mijn passie voor het schilderen ontdekt. Favoriet is het aquarel schilderen, maar ook werk ik met olieverf, acrylverf en andere teken en verfmaterialen.

Het liefste schilder ik de natuur, bloemen en dieren. Echter op de schilderclub expirementeren we met diverse materialen en onderwerpen, wat vaak verrassende eindresultaten oplevert.

Door de jaren heen heb ik allerlei kunstwerken kado gedaan en heb ik een kast vol met aquarellen, acrylwerken en meer. Omdat mijn oudste dochter een cursus webdesign volgde en een eindopdracht moest maken, besloot zij voor mij deze website te maken. Ze heeft zoveel mogelijk kunstwerken op foto gezet, al is dat lang niet alles. De foto’s werden op deze website geplaatst. Zo is WebQuarel ontstaan.

Ik ben zeer benieuwd wat u van de aquarellen vindt.


Met groot verdriet delen we mee, dat Sina op 14 november 2019 overleden is. Onze moeder, schoonmoeder, oma, tante en vriendin. Een warm, lief, hartelijk mens. We gaan haar enorm missen.

Mijn verhaal over aquarellen, leren schilderen

Theo Wassenaar - houten ooievaarHet is leuk om alle foto’s te bekijken, zo zie je door de jaren heen de ontwikkeling, die ik doormaak.

Mijn inspiratie om te gaan tekenen en schilderen is begonnen toen ik de creatieve bezigheden van mijn dochters en mijn man zag. Een tekening van de Stray Cats op de muur van de slaapkamer van dochter Yvonne. Ik vond het prachtig.

En de andere dochter, Monique die op school al de mooiste rozen tekende, en later met olieverf een mooi schilderij met een bloem maakte. Deze hangt nog altijd aan mijn muur. Ik ervaarde verwondering en had bewondering dat ze zo bezig waren. Mijn man Theo was ook erg creatief, onder andere met houtbewerking. Hij heeft o.a. molens, vogelhuisjes, konijnenhok, ooievaars en kattenhuizen gemaakt. Ook heeft hij een aantal jaren in het dorpshuis de hobbyclub knutselen voor de jeugd mede georganiseerd. Dus dat hebben mijn dochters van hem.... althans dat dacht ik altijd.

Een andere grote hobby is klaverjassen en op zo’n reisje naar het plaatsje Rijs in Friesland besloot ik serieus aan de gang te gaan. Alhoewel mijn dochter Monique zich nog goed herinnert dat ik altijd al aan het tekenen was, ook op de score-lijstjes. Aldaar kocht ik potloden en een schetsblok. Ik begon met portretten tekenen. Goed naar mensen kijken en beginnen. Geen les gehad, nooit getekend en dus maak je de grootste fouten. Na 2 jaar stug doorworstelen kreeg ik ogen, oren, neus en mond op papier. Maar een goed lijkend portret dat lukte niet. Toen ik van de kinderen olieverf en kwasten kreeg, realiseerde ik me dat ik op cursus moest...